https://volum3.com/hr/

Najveći izazov današnje suradnje u projektiranju i gradnji je sve veći broj informacija koje stvara i međusobno dijeli velika količina uključenih stručnjaka. Odgovornost arhitekata i inženjera je velika, kompleksnost projekata raste, a s njima i potreba za pravodobnom komunikacijom i pristupom informacijama. Arhitektura i građevina kao struke u tom pogledu zaostaju – nacrti se isporučuju u registratorima, podaci bilježe na papiru, u različitim formatima, iznimno je teško biti siguran u ažurnost i točnost podataka – potrebna im je digitalizacija

Sam email nije alat pomoću kojeg je moguće upravljati tolikim brojem informacija. Javlja se potreba za novim alatima, dodatnim softverima i raznim aplikacijama koje za sobom povlače otvaranje novih profila i različita ograničenja pri korištenju, a sami korisnici moraju naučiti raditi u svima njima. Sudionici na projektu su zatrpani mailovima, zauzeti pisanjem zapisnika i izvješća, telefonskim pozivima, pronalaženjem negdje već zapisanih informacija i ponovnim slanjem i objašnjavanjem detalja i podataka koji već postoje u nekom mailu, registratoru, starom zapisniku…suradnja je isprekidana, greške postaju neizbježne. Stvari se dodatno kompliciraju na međunarodnim projektima, kada sudionici nisu u istoj zemlji i ne govore nužno istim jezikom.

VOLUM3 platforma nastala je sinergijom entuzijazma i stvarnih potreba arhitektonskog ureda, kao odgovor na komunikacijske probleme koji se javljaju tijekom projektiranja i gradnje. Razvoj platforme započeo je 2016.godine od strane stručnog tima programera i arhitekata, a namijenjena je arhitektima, građevinarima, investitorima i ostalim dionicima građevinskih projekata. VOLUM3 je startup, koji je inicijalna sredstva privukao od Europskih fondova, EBRD-a i partnera 3LHD-a.

Trenutno ima više od 1700 aktivnih korisnika kojima omogućava brzo i jednostavno upravljanje projektima – transparentno se upravlja rokovima, zadacima i odgovornostima pojedinih suradnika na projektu. Podaci su pohranjeni u oblaku, uvijek dostupni i sigurni. Svaki modul platforme je digitalna verzija stvarnog procesa rada – sve je povezano s projektima. Od korisnika ne zahtijeva prilagodbu na novi način rada. Trenutno dostupni moduli su: Nacrti, Zadaci, Sastanci, Katalog i Specifikacije, u razvoju je modul Troškovnik.

Neki od referentnih projekata na kojima je korištena platforma VOLUM3: Kampus Infobip, Kampus Rimac, Hotel Westin, Hotel Marjan, Park Kneževa.

Impressum
Udruženje hrvatskih arhitekata

Trg bana J. Jelačića 3/1
Zagreb 10 000-HR

MB 03223043
OIB 01152649489

IBAN HR6223600001101550751

tel  +385 (1) 48 16 151
fax  +385 (1) 48 16 197
tajnistvo@uha.hr
Radno vrijeme 9-17h

Copyright © UHA