TRIKULTURA – Arhitektura i dizajn

HRT TREĆI PROGRAM, ČETVRTAK 28.1.2016., 21:54 h

TRIKULTURA – Arhitektura i dizajn

Epizoda (naslov): Branimir Medić i Pero Puljiz – Dokumentacija

{“list”:{“27718 “:”fi18819″},”css”:[“ig-ref”,”ig-ref-ti”,”ig-ref-su”,”ig-ref-im”,”ig-ref-row”,”ig-gallery”]}

Branimir Medić i Pero Puljiz, partneri u arhitektonskom birou de Architekten Cie. sa sjedištem u Amsterdamu, predstavili su na izložbi Dokumentacija u Oris kući arhitekture u Zagrebu svoj aktualni projekt – poslovnu zgradu imena First, prvi veliki građevinski pothvat u najužem središtu Rotterdama od početka gospodarske krize.

Arhitektura generirana iz konteksta s ambicijom da se uvijek iznova pronađe autentičan odgovor na postavljene zahtjeve prezentirana je u svim etapama svoga nastanka – od natječajnog projekta, preko referentne literature do izrade izvedbene dokumentacije i materijala korištenih za gradnju u cijelosti prefabricirane tvornički proizvedene zgrade montirane na gradilištu.

Izložba nam je bila povod da osim o zgradi First s Medićem i Puljizom porazgovaramo o vrlo kompleksnoj regulativi i monitoringu projekata u Nizozemskoj, koji su jamstvo kvalitete i zaštite javnog interesa, ali i o počecima njihovog profesionalnog djelovanja u inozemstvu započetog na prestižnom Berlage Institutu u Amsterdamu 1990-ih.

Scenaristica: Tamara Bjažić Klarin
Urednica: Ana Marija Ganza Habjan

{“list”:{“27717 “:”fi18820″},”css”:[“ig-ref”,”ig-ref-ti”,”ig-ref-su”,”ig-ref-im”,”ig-ref-row”,”ig-gallery”]}

de Architekten Cie.