Točka na A : 11. epizoda serijala

S ciljem podizanja društvene svijesti o važnosti prostora koji nas okružuje i u kojem živimo, te promicanju i javnoj afirmaciji misli i djela hrvatskih arhitektica i arhitekata, serijal TOČKA NA A kroz 12 epizoda predstavlja nominacije i nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata dodijeljene za 2014., 2015. i 2016. godinu. Svaka godina kroz četiri epizode donosi nominirane radove i laureate nagrada Viktor Kovačić, Drago Galić i Bernardo Bernardi te nagrade za životno djelo.

U jedanaestoj epizodi koja će se emitirati na Prvom programu HRT-a, u nedjelju 8. 9. 2019. u 20:05 sati, predstavit će se pet radova nominirana za Nagradu Bernardo Bernardi u kategoriji najuspješnijih realizacija na području interijera i oblikovanja u 2016. godini: Garden Brewery, Zagreb (autorice: Željka Pavlinović i Valentina Jakobović), Izložbeni postav “To trebamo, to radimo”, Venecija (autori: Dinko Peračić, Miranda Veljačić, Emina Višnić i Slaven Tolj), Izložbeni postav “Lipa pamti”, Šapjane (autori: Damin Gamulin i Antun Sevšek), Interijer Adris grupe, Zagreb (nagrada, autorica: Vedrana Ergić), te Interijer stana u kući Šuflaj, Zagreb (nagrada, autorica: Vedrana Ergić).

Željka Pavlinović i Valentina Jakobović, Garden Brewery, Zagreb; fotografija: Antun Cerovečki
Dinko Peračić, Miranda Veljačić, Emina Višnić i Slaven Tolj, Izložbeni postav “To trebamo, to radimo”, Venecija, fotografija: Damir Žižić
Damin Gamulin i Antun Sevšek, Izložbeni postav “Lipa pamti”, Šapjane, fotografija: Robert Leš
Vedrana Ergić, Interijer Adris grupe, Zagreb, fotografija: Decker+Kutić
Vedrana Ergić, Interijer stana u kući Šuflaj, Zagreb, fotografija: Decker+Kutić

 

Autori koncepcije serijala: Vedran DuplančićSabina Sabljić, Nikola Škarić,

Redatelj i snimatelj: Željko Sarić

Scenaristi serijala: Ana Dana Beroš, Tamara Bjažić Klarin, Vedran Duplančić, Sabina Sabljić, Nikola Škarić

Koscenarist: Goran Bukovčan

Montaža: Urša Vlahušić, Ivor Šonje

Glazba: Tomislav Babić

Proizvodnja: Project 6 Studio za HRT 2019.

Urednica serije za HRT: Tanja Kanceljak