U Oris Kući arhitekture, 11. travnja 2015. u 12 sati otvara se izložba japanskog arhitekta Kohkija Hiranume – Struktura misli koja će kroz projekt u Osaki pružiti uvid u misaone procese iza njegove arhitekture.

{“list”:{“27215 “:”fi18374”,”27217 “:”fi18372″},”css”:[“ig-ref”,”ig-ref-ti”,”ig-ref-su”,”ig-ref-im”,”ig-ref-row”,”ig-gallery”]}

Kohki Hiranuma rođen je 1971. u Osaki. Kohki Hiranuma Architect & Associates osnovana je 1999., nakon pohađanja AA u Londonu. U njegove radove se ubrajaju Svemirski laboratorij na sveučilištu u Tokiju – arhitektura okoliša razrađena uporabom obnovljivog drvnog materijala iz kampusa Komaba na sveučilištu u Tokiju i D&Department; projekt – projekt pretvaranja kojim se istražuju načini održavanja doživotnog dizajna te recikliranje sadržaja stvaranjem nove vrijednosti arhitekture koja već postoji u nekom području. Primio je brojne nagrade, poput Međunarodne nagrade za inovativnu arhitekturu (Italija) i Njemačke nagrade za dizajn. Sudjelovao je na međunarodnoj arhitektonskoj izložbi na Venecijanskom bijenalu 2014. Trenutno predaje na sveučilištu u Osaki i istovremeno vodi neprofitnu organizaciju Art & Architect Festa (NPO/AAF).

U sklopu izložbe, Kohki Hiranuma će 16. travnja 2015. održati predavanje o svojim projektima i svom radu.

Izložba će biti otvorena do 17. travnja 2015., a ulaz je slobodan za sve posjetitelje.