Poziv za sudjelovanje na 20. Salonu arhitekture u Novom Sadu

DaNS – Društvo arhitekata Novog Sada poziva sve zainteresirane da prijave svoje radove za izlaganje na 20. Salonu arhitekture koji će se održati u Novom Sadu od 3. do 12. lipnja 2016. godine. Salon je međunarodnog karaktera, a želja novosadskog Salona arhitekture je da se pozicionira kao mjesto regionalne revije arhitektonske produkcije. Stoga, u konkurenciji za sve kategorije i Veliku nagradu Salona konkuriraju radovi nastali ili realizirani na prostoru bivših jugoslovenskih zemalja, kao i Mađarske i Rumunjske.

Tema 20. Salona arhitekture pod nazivom PRESPAJANJE/REWIRING se bavi promatranjem regionalne arhitekture u proširenom polju – od društvenog i prostornog aktivizma, preko građenja, do teorijskog promišljanja i digitalnog prostora. Postavljajući ih tako, iznad disciplinarnih podela, ukazat ćemo na specifične vrijednosti koje u mnoštvu i različitosti grade kompleksnu sliku arhitekture danas.

Žiri 20. Salona arhitekture :

Grozdana Šišović (re:a.c.t. Beograd)

Ana Džokić (STEALTH.unlimited, Beograd/Rotterdam)
Marc Neelen (STEALTH.unlimited, Beograd/Rotterdam)
Idis Turato (Arhitektonski biroTurato, Rijeka)

Eugen Pănescu (Planwerk, Cluj)

Rok za dostavu radova za selekciju je 30.04.2016. , a rezultati selekcije biti će poznati do 7.05.2016. godine.

Sudionici Salona mogu konkurirati za nagrade u sljedećim kategorijama:

1. Arhitektura

2. Urbanizam

3. Enterijer

4. Studentski radovi

5. Publikacije

6. Digitalni prostor

7. Eksperiment u arhitekturi

Pod kategorijom Digitalni prostor podrazumijevaju se radovi iz oblasti CGI dizajna (arhitektonske vizualizacije, animacije, game design), parametarskog dizajna, digitalne fabrikacije, generativnog i interaktivnog dizajna i slično.

Za sve kategorije konkuriraju realizirana dijela, nerealirani projekti i natječajni radovi.

Kotizacija

Kotizacija za učešće na Salonu se plaća za radove koji prođu selekciju žirija. Kotizacija osigurava izlaganje na salonu, štampu izložbenog rada i jedan primjerak kataloga koji će se štampati nakon Salona.

Kotizacija iznosi:

4000 din / 35 eur – za sve učesnike, osim:

2500 din – za članove DaNS-a

1200 din / 10 eur – za studente

0 din – za učesnike u kategoriji Publikacije, koji umesto uplate kotizacije ostavljaju DaNS-u po dva primerka svoje publikacije.

Detaljne informacije o načinu prijavljivanja radova i propozicijama Salona, kao i prijavni formular, možete pronaći na web stranicama Društva arhitekata Novog Sada – www.dans.org.rs .