Društvo arhitekata Zadra Vas poziva na predavanje ?prof. Nenada Fabijanića ?“San i stvarnost – Između mora i oblaka – Rijeka, Pag, Zadar, Šibenik, Split, Opuzen, Dubrovnik … projekti 2010. – 2015.”, koje će se održati u srijedu, 02.12.2015. u 18:00 sati u prostoru Društva arhitekata Zadra (ZDA).

Polazišta

Osobnim stručnim iskustvom, prikazom studija, projekata, realizacija i natječaja objavit će se uvjeti i (ne)mogućnosti nastanka suvremene arhitekture na našim prostorima, polemično istaknuti nesporazume i kolizije pri projektiranju velikih i malih tema, upozoriti na ograničenja pri obaveznim pratećim „suradnjama“… Teme i teze predavanja usmjerene su afirmativnoj atmosferi i zdravom stručnom ambijentu s težnjom eliminacije svega što ne pripada etici arhitektonskog stvaralaštva.

Nenad Fabijanić

O AUTORU:

NENAD FABIJANIĆ rođen je 1951. u Zagrebu. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu 1974. godine. Od diplome surađuje s prof. Nevenom Šegvićem, njegovim asistentom postaje 1977. Od 2000. redovni je profesor na Katedri za projektiranje zagrebačkog Arhitektonskog fakulteta. Od 1994. do 1996. bio je predsjednik Društva arhitekata Zagreba. Od 1999. do 2003. bio je predsjednik Udruženja hrvatskih arhitekata. Od 2008. član je suradnik HAZU-a.

Za svoje projekte i realizacije nagrađen je stručnim, državnim i međunarodnim nagradama i priznanjima. Profesionalno je aktivan na području urbanizma i arhitekture, interijera, dizajna, scenografije. Autor je postava izložbi u zemlji i inozemstvu.