Aktualno
POZIV ARHITEKTICAMA I ARHITEKTIMA!
datum/vrijeme
04.01.2021.

Pozivamo arhitektice i arhitekte da se pridruže timovima za brze preglede kako bi zajedno s ovlaštenim inženjerima građevinarstva pomogli stanovnicima u područjima pogođenim potresom. Do sada je za pregled prijavljeno gotovo 17.500 objekata i taj broj stalno raste, pa je uključenje stručnjaka potrebno u što većem broju.

Svi stručnjaci koji se žele uključiti trebaju se prijaviti putem obrasca nakon čega će na svoje mobitele primiti korisničko ime i lozinku s kojima se prijavljuju u aplikacije Collector for ArcGIS (prikupljanje podataka o građevinama) i ArcGIS Tracker (praćenje lokacije inženjera na terenu).

Prije odlaska na teren, svakako je potrebno proučiti upute i edukacijske materijale na stranicama Hrvatskog centra za potresno inženjerstvo (lozinku za pristup materijalima i informacijama za stručnjake dobit ćete nakon prijave – razlikuje se od lozinke za prijavu u ArcGIS aplikacije).

Iako nismo ovlašteni za projektiranje konstrukcija, možemo biti od velike pomoći kolegama statičarima s prikupljanjem i unosom podataka i fotografija, stoga se odazovite i pomozimo najviše što možemo!