“PARK ad hoc” – predavanje švicarskog arhitektonskog ureda PARK

Udruženje hrvatskih arhitekata poziva vas na predavanje švicarskog arhitektonskog ureda PARK koje će se pod nazivom “PARK ad hoc” održati u subotu, 11. lipnja 2022., u 19 sati u prostoru UHA-e na Trgu bana J. Jelačića 3/1 u Zagrebu.

PARK je arhitektonski ured iz Züricha. Od osnutka 2005. godine PARK je izveo veći broj projekata, kao što su stambeno naselje Gartenstadt Zelgli u Winterthuru te nadogradnja Selnaustrasse u Zürichu, sudjelovao na natječajima, koncipirao privremene strukture, kao npr. švicarski projekt za PQ 2015 u Pragu, izradio niz urbanističkih studija, održavao predavanja te objavljivao tekstove.

PARK je na natječajima te za izvedene projekte višestruko nagrađivan. Npr. 2011. nagradom Švicarske udruge inženjera i arhitekata (SIA) za posebno održive građevine „Umsicht-Regards-Squardi“ ili 2021. Njemačkom nagradom za stanovanje u kategoriji „Eksperimentalni pristup“.

Arhitektura je naš jezik. Kako u internoj tako i u proširenoj interdisciplinarnoj razmjeni sebe shvaćamo kao međunarodnu istraživačku zajednicu, koja s ciljem nepristranog otkrivanja potencijala i njegovog razvoja za budućnost samu sebe propituje.

U svaki zadatak se integriramo inovativno i s empatijom. Povezujemo specifične okolnosti sa socijalnom analizom, postojeću namjenu s koncepcijskim prostorom, logičnu strukturu sa skladnom atmosferom te dane ekonomske uvjete s inteligentnom provedbom. Svoj rad vidimo kao kontinuiranu interakciju strukturiranog traženja i slučajnog pronalaženja.

Četrnaest arhitektica i arhitekata pod vodstvom Markusa Lüschera i Gilberta Isermanna trenutno radi na projektima građevina za kulturu, stambenih zgrada te građevinama pod konzervatorskom zaštitom. To su među ostalim Vogelwinkel u Baaru sa stotinjak stanova, rekonstrukcija dvorca Rapperswil, Hotel Bergalga u Alpama, kuće u nizu u Winterthuru, gradska vijećnica u Frauenfeldu, prenamjena bivšeg skladišta ugljena u Zürichu te obnova Umjetničkog muzeja Sankt Gallen.

Predavanje pod naslovom „PARK ad hoc“ će se kroz prizmu aktualnih projekata ureda baviti međusobnim djelovanjem arhitektonskog koncepta i materijalnosti kao i urbanističkim potencijalom konstrukcije.

www.park.ch

* predavanje će se održati na engleskom jeziku

UHA
Trg bana J. Jelačića 3/1
Zagreb 10 000-HR
tel +385 (1) 48 16 151
fax +385 (1) 48 16 197
Copyright © UHA