Pozivamo sve arhitekte i studente arhitekture u Republici Hrvatskoj na prijavu radova za izložbu 50. zagrebačkog salona.

Selektor prof. Hrvoje Njirić za konceptualni okvir ovogodišnjeg Salona je odabrao temu “Consistency / Dosljednost”.

Saznajte više o tome na web stranici 50. zagrebačkog salona arhitekture kako biste/ne biste adekvatno izabrali i prijavili radove.

Ovogodišnji Salon obuhvaća 4 kategorije radova za koje se primaju prijave :

1. Situacija – selekcija izvedenih i neizvedenih projekata hrvatskih arhitekata i urbanista, u zemlji i inozemstvu, te projekata stranih arhitekata ostvarenih na području RH. Primaju se radovi u rasponu od interijera do urbanog plana*, ostvarenih u zadnje 3 godine.

2. Prijedlog – selekcija novih i neobjavljenih autorskih ideja te inicijativa za unaprjeđenje kulture javnog prostora na području RH.

3. Studenti – selekcija studentskih projekata iz škola za arhitekturu na području RH ili samostalnih radova ostvarenih u zadnje 3 godine.

4. Gosti – selekcija projekata gostiju Salona – arhitekata s područja EU, ostvarenih u zadnje 3 godine.

Prijava radova** traje od 1.7. do 31.7.2015. putem obrasca za prijavu uz uplatu početne kotizacije od 200 kn. ***

Prilikom prijave radova potrebno je priložiti sljedeće dokumente:

– Slikovni materijal (fotografije, vizualizacije, sheme): min. 5, max. 10 dokumenata, dimenzija min. 1800 px (širina ili visina), veličina pojedinog dokumenta max. 5 MB.
– Tlocrti/presjeci (vektorski): max. 6 dokumenata, PDF, veličina pojedinog dokumenta max. 5 MB.
– Esej – relevantna tekstualna argumentacija u okviru 20-tak rečenica, odnosno maksimalno 250 riječi. Radovi bez traženog teksta ili pak s priloženim “tehničkim opisom” neće biti razmatrani.

Selekcija radova za izložbu završit će 20.8.2015. te će svi odabrani autori biti obavješteni o izboru i pozvani na pripreme plakata prema predlošku te uplatu dodatnih 200 kn za troškove prezentacije, do 1.9.2015.

Studenti i gosti su oslobođeni plaćanja kotizacije.

Autori radova nominiranih za nagrade bit će obavješteni do 5.9.2015. kako bi neizostavno nazočili otvorenju izložbe i dodjeli nagrada.

Svaki autor za izlaganje može predložiti najviše tri djela u pojedinoj kategoriji – neovisno radi li se o samostalnom ili grupnom radu.

Dodjeljuju se slijedeće nagrade:

Velika nagrada Salona i pravo izvedbe ZG-18 paviljona koncem ljeta 2018.
– Mala nagrada Salona (maksimalno 3x)
– Priznanje ili nagrada Salona u kategoriji Studenti
– Priznanje ili nagrada Salona u kategoriji Prijedlog
– Priznanje Salona u kategoriji Gosti

* Prihvatit će se urbanistički planovi  nivoa DPU i UPU, ako budu adekvatno prezentirani, na način da se, uz minimalan broj kartografskih prikaza, priloži relevantna slikovna i tekstualna argumentacija u skladu s temom Salona.

**Prijave i uređivanje prijava moguće su do 31.7.2015. u 23:59, kada se sustav zaključava i daljnje uređivanje nije moguće.

***Uplatu kotizacija možete izvršiti na račun UHA-e:

Udruženje hrvatskih arhitekata

Trg bana Josipa Jelačića 3/1, Zagreb

IBAN: HR6223600001101550751

****Sve dodatne obavijesti na tel.: 01/5509 705 ili email: tajnistvo@uha.hr