Otvoren je 56. zagrebački salon

Fotografije: Marko Ercegović

U subotu 11. prosinca 2021. godine otvoren je 56. zagrebački salon arhitekture i urbanizma: Ping – repozitorij budućnosti u organizaciji Udruženja hrvatskih arhitekata. Svečanom otvorenju u paviljonu na Roosveltovom trgu prisustvovali su ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek i Nevena Tudor Perković, ravnateljica Uprave za razvoj kulture i umjetnosti. U ime grada Zagreba potporu manifestaciji dao je dogradonačelnik Luka Korlaet. Uz ministarstvo kulture i medija te Grad Zagreb, potporu u realizaciji projekta dali su i Zaklada Kultura nova te Turistička zajednica grada Zagreba koju je na otvorenju predstavljala direktorica Martina Bienenfeld.

Fotografije Marko Ercegović

Ranije istog dana u prostorijama Udruženja hrvatskih arhitekata otvorena je izložba pazar pijaca plac sajam tržnica trg – arhitektura tržnica Mirande Veljačić i Dinka Peračića, dobitnika Grand Prixa 53. zagrebačkog salona.

Od 11. do 19. prosinca 2021., u paviljonu na Roosveltovom trgu i u prostorijama Udruženja hrvatskih arhitekata na Trgu bana Josipa Jelačića 3/1 odvijat će se niz događanja u sklopu 56. zagrebačkog salona arhitekture i urbanizma, a program možete preuzeti ovdje.

Zagrebački salon tradicionalna je manifestacija suvremenog stvaralaštva na polju vizualnih umjetnosti, dizajna i arhitekture koju je 1965. godine utemeljila Skupština grada Zagreba. Organizator ovogodišnjega Zagrebačkog salona je Udruženje hrvatskih arhitekata, uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, Turističke zajednice grada Zagreba i Zaklade Kultura nova.
 
56. zagrebački salon arhitekture i urbanizma održava se pod nazivom ‘Ping – Repozitorij budućnosti’ u prosincu 2021. godine. Selektori Salona su Lea Pelivan i Toma Plejić, organizacijski odbor čine Martina Bienenfeld, Luka Koralet, Roman Šilje i Nevena Tudor Perković, a za koncept, postav i organizaciju, uz selektore, zaslužni su Tonči Čerina, Maja Furlan Zimmermann, Damir Gamulin, Mia Roth Čerina, Antun Sevšek i Frano Petar Zovko.
 
Salon se sastoji od središnje multimedijalne izložbe prijavljenih radova i konferencijskog programa, koji se pod nazivom ‘Ping – Repozitorij budućnosti’ održavaju od 11. do 19. prosinca u paviljonu na Rooseveltovu trgu, ispred Muzeja Mimara, i izložbe ‘pazar pijaca plac sajam tržnica trg’ Mirande Veljačić i Dinka Peračića (dobitnika Grand Prixa 53. zagrebačkog salona), koja se s pratećim programom održava od 11. do 24. prosinca u prostoru Udruženja hrvatskih arhitekata na Trgu bana Josipa Jelačića 3/1.
 
Epidemiološke mjere propisuju da je za dolazak na svečanost otvorenja, dodjelu nagrada i druge konferencijske programe koji se održavaju u paviljonu na Rooseveltovu trgu i prostoru Udruženja hrvatskih arhitekata na Trgu bana J. Jelačića 3/1 neophodna digitalna COVID potvrda, negativan nalaz PCR ili antigenskog testa izdan od strane nadležne zdravstvene ustanove (ne stariji od 48 sati) ili dokaz o preboljenju (maksimalno 180 dana od datuma pozitvnog testa). Nošenje zaštitnih maski je obavezno.

56. zagrebački salon arhitekture i urbanizma pratite na Facebooku i Instagramu.

UHA
Trg bana J. Jelačića 3/1
Zagreb 10 000-HR
tel +385 (1) 48 16 151
fax +385 (1) 48 16 197
Copyright © UHA