Obiteljska kuća, Rijeka

Morfološki inventivno rješenje autorski je odgovor na lokaciju padine s panoramskim pogledom na gradski centar i Kvarnerski zaljev. Strmi teren preoblikovan je u artificijelnu promenadu koja počinje od akcentnog  paviljona garaže, spušta se prilaznom rampom, radi „piruetu“ preko zelenog krova i kroz unutrašnje stambene sadržaje sve do natkrivene terase i livade na dnu parcele.

Tlocrt je modularan: kvadrat razdijeljen u niz jednakih dijelova s različitim funkcijama. Obodna kvadratična polja „ekstrudirana“ su u kaskadnu spiralu i uokviruju središnji vrt koji vizualno povezuje sve unutrašnje i vanjske programske platoe.

Konzekventno provedena konceptualna tema stambene „topografije“ promišljena je od detalja do cjeline, te se odlikuje iznimno kvalitetnom sintezom forme i funkcije.