Novosti na mrežnoj stranici UHA.hr

Udruženje hrvatskih arhitekata nakon nekoliko godina ima novu mrežnu stranicu, izrađenu kako bi se stručnoj, ali i široj javnost bolje predstavio rad UHA-e i njezinih članica. Na stranici možete pronaći sve informacije o djelokrugu rada, ustroju i aktivnostima Udruženja, kao i  podatke o društvima članicama. Objavom relevantnih tekstova i vijesti iz područja arhitekture i srodnih umjetničkih područja novo mrežno mjesto postaje zajednička platforma za raspravu o društvenim temama naglašene prostorne dimenzije. Uređivanje stranice vodili su Tonči Čerina, Maja Furlan Zimmermann, Vanja Rister, Roman Šilje i Frano Petar Zovko, dizajn potpisuje studio Šesnić&Turković, a za programiranje je zaslužan Mihael Giba.

Nova mrežna stranica upotpunjena je izradom važnih digitalnih zbirki podataka Udruženja hrvatskih arhitekata, realiziranih u suradnji s Hrvatskom komorom arhitekata. Riječ je o dvije baze podataka s interaktivnim modulima – Digitalnoj bazi podatka godišnje izložbe ostvarenja UHA, popularno nazvane GIO, i Digitalnoj bazi podataka izdanja UHA.

Digitalna baza podataka GIO za sad obuhvaća sve radove prijavljene na Godišnje izložbe ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2019. i 2020. godini, a u izradi je proširenje baze radovima ranijih izložbi, u suradnji s Hrvatskom komorom arhitekata.

Digitalna baza podataka izdanja UHA potpuno je nov sadržaj na stranicama Udruženja. Zbirka izdanja uključuje digitalizirane brojeve časopisa Čovjek i prostor od 1954. do 1999. godine i brojeve časopisa Arhitektura od 1947. do 1969. godine. U sljedećoj godini planirana je dopuna zbirke, zajedničkim projektom UHA-e i Komore. Za digitalizaciju građe i organizaciju online preglednika zaslužna je tvrtka ArhivPro d.o.o. iz Koprivnice.

Nova stranica još je u testnoj fazi – sučelje se razrađuje i prilagođava različitim načinima uporabe.

Zahvaljujemo svim sudionicima ovog projekta na strpljenju i podršci.

Uživajte u sadržaju.

Udruženje hrvatskih arhitekata

UHA
Trg bana J. Jelačića 3/1
Zagreb 10 000-HR
tel +385 (1) 48 16 151
fax +385 (1) 48 16 197
Copyright © UHA