Ljetna škola Ambientura i predavanja u Hrvatskom muzeju arhitekture

Predavanja u Hrvatskom muzeju arhitekture, u sklopu Ljetne škole Ambientura, održat će akademik Andrija Mutnjaković, doc. dr. sc. Borka Bobovec, dr. sc. Snješka Knežević, Borislav Doklestić, dr. sc. Iva Ceraj, prof. art. Vanja Ilić i Borjan Paun od 27. do 29. kolovoza 2018.

Ljetna škola Ambientura održati će se od 27. kolovoza do 2. rujna 2018. u organizaciji Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskog muzeja arhitekture Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Tema ovogodišnje ljetne škole Ambientura je urbanističko-arhitektonski i kulturni značaj i utjecaj Hrvatskog muzeja arhitekture na ambijentalne vrijednosti Tuškanca i Zagreba u kontekstu prepoznatljivosti i prezentacije kulturne baštine.

Polaznici ljetne škole Ambientura su studenti diplomskog studija arhitekture i urbanizma, voditelj je prof.dr.sc. Ivan Mlinar s Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a predavači su ugledni znanstvenici i stručnjaci.

RASPORED PREDAVANJA
ponedjeljak 27. kolovoza 2018.

18:00 prof. dr. sc. Ivan Mlinar: Uvod u Ljetnu školu Ambientura

18:15 doc. dr. sc. Borka Bobovec: Hrvatski muzej arhitekture HAZU

19:00 akademik Andrija Mutnjaković: Majstorske radionice Drage Iblera i Drage Galića

utorak 28. kolovoza 2018.

18:00 Borislav Doklestić: Zagrebačke promenade

19:00 dr. sc. Snješka Knežević: Gornjogradski parkovi i promenade

srijeda 29. kolovoza 2018.

18:00 dr. sc. Iva Ceraj: Dizajn i proizvodnja od ideje do realizacije

19:00 Borjan Paun: Demokratski dizajn

19:30 prof. art. Vanja Ilić: Oblikovanje izložbi i muzejskih postava

 

Hrvatski muzej arhitekture Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti nalazi se u Ulici Ivana Gorana Kovačića 37 u Zagrebu.