Nakon splitske promocije održane u utorak 3. studenoga 2015., knjiga će biti predstavljena i zagrebačkoj publici u petak, 13. studenoga u Muzeju za umjetnost i obrt s početkom u 18 sati. Knjiga KROV NAD GLAVOM – MOZAIK KVADRATA I NARAVI splitskog arhitekta i pjesnika Jerka Rošina skup je 77 ogleda o kući, domu i stanu.

Knjigu će predstaviti prof. dr. sci. Juraj Kolarić, akademik Andrija Mutnjaković, prof. dr. sc. Ivo Rogić, dok će tekstove čitati Dragan Despot i Anja Šovagović

“Podrediti stanovanje životu poruka je Rošinove epopeje krova i kuće. Tu poruku nužno je prije svega poslati arhitektu: da bi računalo nadomjestio filantropijom. Poslati investitoru: da bi financijsku dobit dopunio zadovoljstvom stvaranja. Poslati društvu: da bi spoznalo kako graditi grad nije adiranje već komponiranje. Poslati čovjeku: da bi življenje shvatio kao sreću postojanja.” – piše akademik Andrija Munjaković o Rošinovoj knjizi, o kojoj pohvalno pišu i Juraj Kolarić, Kruno Bekavac, Zrinka Paladino, Danko Plevnik i Ivan Rogić.

Dobrodošli pod krov Muzeja za umjetnost i obrt! 

Izvor: HRT radio Split