Aktualno
Izložba i promocija knjiga Ljetne škole Ambientura u Hrvatskom muzeju arhitekture HAZU
datum/vrijeme
13.03.2019.

Izložba studentskih radova Ljetne škole Ambientura – Pučišća 2014., Pionirac 2016. i Hrvatski muzej arhitekture 2018. otvorena je od 11. do 13. ožujka 2019. godine u Hrvatskom muzeju arhitekture HAZU u Ulici Ivana Gorana Kovačića 37 u Zagrebu, a predstavljanje knjiga Ljetna škola Ambientura – Pučišća 2014., Pionirac 2016. i Hrvatski muzej arhitekture 2018. te zatvaranje izložbe održat će se u srijedu, 13. ožujka 2019. godine s početkom u 18:00 sati.

Knjige će u Hrvatskom muzeju arhitekture HAZU predstaviti prof.dr.sc. Bojana Bojanić Obad Šćitaroci, doc.dr.sc. Borka Bobovec, akademik Andrija Mutnjaković, akademik Mladen Obad Šćitaroci i prof.dr.sc. Ivan Mlinar.

Izložba i knjige predstavljaju rezultate urbanističko-arhitektonskih istraživanja prostornih potencijala odabranih ambijenata provedenih u organizaciji Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s relevantnim ustanovama, znanstvenicima i stručnjacima.

Program Ljetne škole Ambientura sastoji se od predavanja, razgovora, obilazaka, konzultacija, prezentacija i evaluacija, te potiče participativne modele edukacije od 2014. godine. Polaznici Ljetne škole Ambientura su odabrani studenti diplomskog studija arhitekture i urbanizma, kao i ostalih bliskih studijskih programa, voditelj je prof.dr.sc. Ivan Mlinar s Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a sudionici odnosno predavači i evaluatori su ugledni interdisciplinarni znanstvenici i stručnjaci.