Godišnja izložba 2020 na AF u Zagrebu

fotografija: Tonči Čerina

Program Udruženja hrvatskih arhitekata koji se od 24. travnja do 8. svibnja održao u Uredu Predsjednika RH / Vili Zagorje je završen, a Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2020. može se od 10. do 20. svibnja pogledati u auli Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Izložbeni program, koji je u Uredu predsjednika Republike organiziralo Udruženje hrvatskih arhitekata u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti, bio je otvoren za stručnu i širu javnost, a posjetitelji su u sklopu programa mogli razgledati Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2020. godini, izložbu „Vila Zagorje – povijest zagrebačke bele hiže na prekrižju“ i novi postav Južnog salona „Južni salon: 2021.“

Razgledavanje izložbe, uz stručno vođenje organiziralo je Udruženje hrvatskih arhitekata, a izložbu je obišlo gotovo 700 posjetitelja. Među posjetiteljima su bili i studenti Arhitektonskog fakulteta iz Zagreba koji su izložbu posjetili u sklopu terenske nastave.

Stručne obilaske su vodili Tamara Bjažić Klarin, Vanja Brdar Mustapić, Melita Čavlović, Maroje Mrduljaš, Lora Rajčić, Mojca Smode Cvitanović, Marina Smokvina, Ivana Završki i Frano Petar Zovko, na čemu im posebno zahvaljujemo.