Godišnja izložba ostvarenja

WoW mali stan

Foto: Filip Brala
Foto: Filip Brala
Foto: Filip Brala
Foto: Filip Brala
Foto: Filip Brala
Foto: Filip Brala

AUTORI

Romana Lasan

O PROJEKTU (TEKST AUTORA) +

Ideja vodilja projektiranja ovog interijera bila je dobiti wow efekt koji bi ga plasirao visoko na ljestvici stanova za turistički najam. Ono što stan nema u tlocrtnoj površini, nadoknadili smo dizajnirajući multifunkcionalni namještaj. Kako se radio o studio apartmanu odnosno garsonijeri, jedna glavna prostorija od 18 m2 po potrebi je kuhinja, blagovaonica, dnevni boravak ili spavaća soba. 

Podjela boravka u stanu na dnevni i noćni dio tj. na aktivni boravak u stanu u odnosu na spavanje, dala je ideju za osnovni multifunkcionalni element, a to je podest na kojem je  kuhinja, a ispod kojeg se smjestio krevet na izvlačenje. Kuhinjski podest dignut je na 45 cm od poda tako da se na rubnom dijelu može sjediti, te kad se stol i stolice spuste na razinu poda, stan moze ugostiti i više ljudi. Bitno je bilo da je svaki element unutar stana multifunkcionalan, pa je i sam stan dobio na zaigranosti. 

Kada je krevet uvučen stan je u aktivnom korištenju, te ima dovoljno prostora za blagovanje, druženje, gledanje tv-a i slično. Kada se izvuče krevet prostor dnevnog boravka postaje spavaća soba.

Ormari su smješteni duz cijelog zida paralelno sa pročeljem, te je dio u punoj visini kao garderoba, a dio je most ispod kojeg je smješten kauč i kaktus. 

Wow efektu doprinosi i svijetleći zid od aluminijskih panela sa odabranim printom, unutar kojeg je uklopljena i televizija.

Jedino stalno u stanu su hodnik i kupatilo.

Cilj je bio dobiti osjećaj prostornosti unatoč maloj kvadraturi i smatram da smo ga uspješno ostvarili, na vama je da prosudite.

PROJEKTNI TIM

Romana Lasan / Laboratorij design j.d.o.o. (interijer)

INVESTITOR

Dino Vidov

GODINA POČETKA PROJEKTIRANJA

2019

GODINA DOVRŠETKA PROJEKTIRANJA

2019

GODINA POČETKA GRADNJE

2019

GODINA DOVRŠETKA GRADNJE

2020

POVRŠINA OBUHVATA (m2)

25 m2

UKUPNA TLOCRTNA POVRŠINA (m2)

25 m2

PROGRAM/VRSTA

Interijer

LOKACIJA

Zadar