Uredski prostor u Splitu

Foto: Ivan Ivanišević
Foto: Ivan Ivanišević
Foto: Ivan Ivanišević
Foto: Ivan Ivanišević
Foto: Ivan Ivanišević
Foto: Ivan Ivanišević

O PROJEKTU (TEKST AUTORA) +

Interijer predmetnoga prostora istražuje koncept otvorenosti i suživota rada i odmora koji stvaraju dihotomiju dana iskusnog i uspješnog investitora.

Investitoru je bio potreban privatno-poslovni prostor koji bi služio službenim sastancima, povremenome radu, odmoru od svakodnevice, ali i privatnim okupljanjima.

Isti se nalazi u prizemlju u stambeno-poslovnoj zgradi zapadne orijentacije s pogledom na dvorište. Nosivi sustav stupova projicira raster programa iznad, ali iako definira obujam i diktira cezurama, ne upravlja kretanjem niti ograničava buduće ostvarenje prostornosti ili ambijent.

Interijer je trebao biti jednostavan, elegantan i decentan. Cjelokupni zahvat sastoji se od dva dijela, poslovnog i privatnoga. Služeni dio oba prostora koristi postojeći slobodni plan i kontinuirano tripartitno se pretače iz blagovaonskoga dijela preko dijela za dokolicu u prostor za sastanke i rad. Osvijetljen je prirodnim svjetlom preko velikih prozora i staklenih stijena koje se pružaju cijelom širinom prostora.

Služeći prostori koncentrirani su uz dva ulaza s nasuprotnih strana smješteni tako da iskorištavaju dijelove do kojih ne dolazi prirodno svjetlo.

Autorski rad stolarije dopunjen je dizajnerskim namještajem u bojama koje daju akcent na toplinu neutralne podloge, poda, zida, stupa, stropa i rasvjete. Točkasta i indirektna linijska vertikalna i horizontalna rasvjeta grade narativ naglasaka i zaustavljanja. Autorski komadi spadaju u onaj granični moblijar na međi korisnosti i izloška spajajući ležernost oblih ploha sa strogošću oštrih kuteva. Izvedba spojeva i detalja izložila je kvalitetu lokalnoga zanata i obrta.

PROJEKTNI TIM

Ksenija Dešković Jeličić , Dora Stupalo , Emil Šverko (voditelj tima) / Atelier Šverko i Šverko d.o.o.

SURADNICI

Dinko Žuvela / Tub d.o.o. , Vojislav Štrbac / Ured inženjera elektrotehnike Vojislav Štrbac

INVESTITOR

T.M.

IZVOĐAČ

Deltron d.o.o. , Inmont Vlaić d.o.o. , Ultima elektro d.o.o. , Commodo-Naprijed d.o.o.

GODINA POČETKA PROJEKTIRANJA

2019

GODINA DOVRŠETKA PROJEKTIRANJA

2019

GODINA POČETKA GRADNJE

2019

GODINA DOVRŠETKA GRADNJE

2020

POVRŠINA OBUHVATA (m2)

260

UKUPNA TLOCRTNA POVRŠINA (m2)

260

UKUPNA VRIJEDNOST INVESTICIJE BEZ PDV-A (kn)

3.750.000,00 kn

PROGRAM/VRSTA

Interijer

LOKACIJA

Split