Modri parazit

Foto: Bosnić+Dorotić
Foto: Bosnić+Dorotić
Foto: Bosnić+Dorotić
Foto: Bosnić+Dorotić
Foto: Bosnić+Dorotić
Foto: Bosnić+Dorotić

O PROJEKTU (TEKST AUTORA) +

Novi uredski prostori zagrebačke podružnice JGL-a smjestili su se u sklopu kompleksa poznatog kao 'Eurotower' koji je projektirao arhitekt Marijan Hržić. Prostore je bilo potrebno projektirati i izvesti u roku od pet mjeseci.

Usred pandemije i sa zahtjevom investitora za uredima u kojima radi najviše četiri osobe, bilo je potrebno promisliti kako iskoristiti tlocrt 'open space' sheme i dubine prostora od pročelja do centralne komunikacijske jezgre od 8m. Postavljajući novi koncept etaže uredski prostori su se smjestili uz stakleno pročelje, a oko centralne jezgre, najudaljenije od prirodnog svjetla, parazitno su se oslonili manji prostori namijenjeni za video konferencije, interne sastanke i video call-ove. Od postojećeg rastera staklene fasade uredske pregrade odijeljene su staklenim dilatacijama, neprimjetno se oslanjajući na vanjsko pročelje, poštujući zamisao projektanta zgrade. Postojeći stupovi omotani su plaštom uporabnog namještaja, skriveni od vizure promatrača. 

Konferencijske jezgre preuzele su kolorit iz brenda kompanije, plavu i narančastu boju, a zelena se prezentira kroz biljni inventar i filc zavjese. Uredi su projektirani u suzdržanom koloritu, svjetlijih tonova. Farmaceutski program kompanije osim boja prezentiraju i biljke, od kojih povijest ljekarništva i kreće, plava boja nadovezuje se na najpoznatiji proizvod AquaMaris, kao i metalni recepcijski pult koji asocira na inox tankove u kojima se morska voda čuva.

TVRTKA

AO16

PROJEKTNI TIM

Gorana Stipeč Brlić , Damina Sobol Turina , Karla Ritoša , David Costantini / AO16, Franjo Brlić / NB-ING

SURADNICI

Svjetlana Despot / Data Decor , Marko Šestan / AMF , Dražena Matić / DS-ELING , Bojan Bojanić / Zumtobel , Željka Kolak / Moj Balkon

INVESTITOR

JGL d.o.o.

IZVOĐAČ

Delight d.o.o.

GODINA POČETKA PROJEKTIRANJA

2021

GODINA DOVRŠETKA PROJEKTIRANJA

2021

GODINA POČETKA GRADNJE

2021

GODINA DOVRŠETKA GRADNJE

2021

POVRŠINA OBUHVATA (m2)

800

UKUPNA TLOCRTNA POVRŠINA (m2)

800

PROGRAM/VRSTA

Interijer
Zdravstvo
Poslovanje

LOKACIJA

Zagreb