Nakon prošlogodišnjeg uspjeha s tom uglednom smotrom arhitektonskog stvaralaštva postavljenom u antologijskom djelu nacionalne arhitekture Vitićevoj „Kockici“, ovogodišnja izložba i dodjela godišnjih nagrada Udruženja hrvatskih arhitekata održala se u Tunelu Grič. Izložba i prateća ceremonija održavale su se pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.
Nagrada „VIKTOR KOVAČIĆ“ za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva za 2016. godinu dodijeljena je:

Vjeri Bakić, Matthiasu Kulstrunku za BAZENSKI KOMPLEKS SVETICE,

Nagrada „DRAGO GALIĆ“ za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture za 2016. godinu dodijeljena je:

Tomislavu Ćurkoviću, Zoranu Zidariću za KUĆA ZA ODMOR NA MURTERU,

Nagrada „BERNARDO BERNARDI“ za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja za 2016. godinu dodijeljena je:

Vedrani Ergić za INTERIJER POSLOVNOG CENTRA ADRIS GRUPE U ZAGREBU i PROJEKT INTERIJERA STANA U SKLOPU ZAGREBAČKE GORNJOGRADSKE KUĆE ŠUFLAJ

Nagrada „NEVEN ŠEGVIĆ“ za publicistički, kritički, znanstveno?istraživački i teorijski rad na području arhitekture za 2016. godinu dodijeljena je:

Maroju Mrduljašu za BETONSKI SPAVAČI, DOKUMENTARNA SERIJA
Ani Šverko za GRAD (NI)JE KUĆA, O DIJALOGU IZMEĐU NOVOG I STAROG SPLITA / URBANISTIČKA PREDIGRA

Nagrada „Viktor Kovačić“ za životno djelo

Ove godine Udruženje hrvatskih arhitekata dodjeljuje tu nagradu Berislavu Šerbetiću, dipl. ing. arh., arhitektu koji je neumornim samozatajnim stvaranjem i autorstvom čitavog niza arhitektonskih natječaja, projekata i realizacija oblikovao impozantan opus radova koji, sagledan kroz pripadajuće vremensko razdoblje, djeluje uistinu impresivno, a ostvaren je u ozračju njegovog optimističnog duha i nezaobilazne duhovitosti. Kreativnu energiju kojom je nadilazio najrazličitije projektantske prepreke i rješavao izazove i zadatke gotovo da je nesebično poklanjao, a svojom vedrinom zračio je među kolegama čineći život i svijet boljim.

Izložba i dodjela nagrada ostvarene su uz potporu Grada Zagreba, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te vjernih sponzora: ACO građevinski elementi d.o.o., PREFA Aluminiumprodukte GmbH, Caparol d.o.o., Röfix d.o.o., Planetaris d.o.o., Sika d.o.o., Ytong porobeton d.o.o.

Izložba se može pogledati do 27. lipnja 2017. radnim danom od 9 do 21 sat.