Hrvatski muzej arhitekture poziva Vas na izložbu u sklopu manifestacije Dani otvorenih vrata HAZU, kojima najviša znanstvena, kulturna i umjetnička institucija u Hrvatskoj predavanjima, prezentacijama, izložbama, radionicama, koncertima i drugim događanjima stručnoj javnosti i građanima približava svoju raznovrsnu djelatnost.

Ideja o osnivanju Hrvatskog muzeja arhitekture inicirana je 1991. godine u Akademijinom Razredu za likovne umjetnosti, kada je zaključeno da se dotadašnja djelatnost Kabineta za arhitekturu i urbanizam proširi na muzejsku djelatnost. Glavni pokretač projekta bio je pokojni akademik Miroslav Begović.

Muzej je registriran u ožujku 1995. godine, a tijekom 1996. godine u rad su se uključili i prvi zaposlenici Muzeja. Nakon dvadeset godina Muzej izlazi iz prve – utemeljiteljske faze djelovanja, u kojoj su realizirana dva osnovna cilja: prikupljanje kritične mase muzejskog fonda i pokretanje svih temeljnih pravaca djelovanja. U praćenje rada Muzeja bili su uključeni akademici članovi Razreda za likovne umjetnosti, a posebno voditelji: pokojni akademik Miroslav Begović, potom pokojni akademik Boris Magaš i sadašnji voditelj akademik Andrija Mutnjaković, a uz njih i ostali arhitekti članovi Razreda uključujući pokojne akademike Antu Vulina i Andriju Mohorovičića.

Program možete pronaći .