Već u 11 MSU otvara novo mjesto susreta,druženja, kreativnih ideja i zabave: BAUNET CAFÉ. U sklopu međunarodnog istraživačkog i izložbenog projekta Bauhaus – umrežavanje ideja i prakse (BAUNET) u dvoetažnoj ugostiteljskoj vertikali MSU-a, kod ulaza u muzejski kafić, svoja vrata otvara Baunet cafe.

Zamišljen je kao mjesto druženja, edukacije, kreativnih ideja i zabave. Ujedno,svoje će goste educirati i uvesti u fantastični svijet umjetnosti Bauhausa, kroz različite programe, događanja i predavanja.

Tako će se u Baunet cafeu moći saznati više o djelovanju znamenite međunarodne škole za arhitekturu, dizajn i vizualne umjetnosti Bauhaus, kreativnoj atmosferi i svakodnevnom životu studenata kao i o umjetnicima iz naše regijekoji su školovanina Bauhausu: Otta Berger, Gustav Bohutinsky, Ivana Tomljenović Meller, August Černigoj i Selman Selmanagić.

U istom prostoru bit će predstavljena i knjiga dr. sci. Aide Abadžić Hodžić Selman Selmanagić i Bauhaus.

U isto vrijeme, dakle u 11, za najmanje posjetitelje MSU predstavlja predstavu “Rođenje”, koju izvodi Dražen Šivak. To je najizvođenija je i najuspješnija predstava THEARTO projekta. Ona na zaigran način djeci govori o čudu i ljepoti dolaska na svijet. Kroz duhovite i poučne situacije djeca usvajaju mnoge zanimljive podatke, i kroz komunikaciju s glumcem stječu zdrav i prirodan odnos prema vlastitom dolasku na svijet.

U podne, u sklopu programa „Laboratorij za oživljavanje“ Atelijera Kožarić gostovat će kao umjetnica i kustosica Kristina Leko. Predstavit će svoj novi video rad „Naša draga Marica“(radni naslov). Osim prikazivanja videa, Kristina će odabrati Kožarićeva djela u skladu s temom kojom se bavi u videu i postaviti ih u dijelu atelijera u kojemu se prikazuje video.

Za radoznale, u 13 sati u Restauratorskoj radionici biti će predstavljeni radovi iz zbirke Benka Horvata koji su restaurirani, ali i nešto posve novo:

Muzejski CSI: istraživanja na slici pomoću DinoLite prenosivog mikroskopa uključujući IC i UV snimke

Istraživačkim metodama na slikama dobivamo informacije o materijalu i eventualnim naknadnim intervencijama kako bismo sa sigurnošću mogli odrediti pravilan konzervatorsko-restauratorski postupak. Naši restauratori pokazat će vam što sve možemo utvrditi pomoću prijenosnog mikroskopa na slici rađenoj tehnikom ulja na platnu.

U 17 sati biti će predstavljena  nova biblioteka MSU-a pod nazivom Nucleusu, kojoj će se obrađivati nezaobilazna i temeljna djela u postavu Zbirki u pokreta, djela koja su prijelomna u povijesti umjetnosti regije i trajno su izložena. Prva u nizu je knjiga Ljerke Schiffler: Josip Vaništa: beskonačni štap. U čast Manetu.

I u večernjim satima MSU će razveseliti djecu premijerom predstave:„Priča o zmaju koji je kokice jeo i jednu lažnu princezu sreo“ i susret sa spisateljicom Anom Đokić.