Radionica “TOPLICE – TURISTIČKI POTENCIJALI” u sklopu programa ARTUR, održat će se 26. ožujka 2015., u Daruvarskim toplicama, Julijev park 1, s početkom u 10:30h. 

ARTUR (Arhitektura i turizam) je program koji je iniciralo Društvo arhitekata Zagreba i pokrenulo u suradnji s Institutom za turizam, Hrvatskim savjetom za zelenu gradnju, te Društvima arhitekata Zadra, Dubrovnika i Istre a čiji su dugoročni ciljevi bili usmjereni na prevladavanje postojećih nedostataka i problema vezanih za prostor i turizam.

U 2015. godini ARTUR će se posvetiti kontinentalnoj Hrvatskoj pod nazivom  „Prostor i turistički potencijali kontinentalne Hrvatske“ S obzirom na potpuno različita okruženja u kojima se odvijaju turističke aktivnosti, kroz novi ciklus programa ARTUR nastojat ćemo istražiti sve načine i tipove turizma te njihove potencijale koji se stvaraju, naravno bazirano na principu održivosti te savjesnog i pametnog planiranja prostora i okoliša kao osnove turizma.
 
Prva radionica se održala 12.02.2015. u Zagrebu pod nazivom „Gradski turizam“ i bavila se transformacijom smještajne ponude i pratećih sadržaja grada Zagreba s obzirom na konstantan porast broja turista u Zagrebu.

Daruvarske toplice

Pred nama je druga radionica koja će se održati 26.03.2015. u Daruvarskim toplicama pod nazivom “TOPLICE – TURISTIČKI POTENCIJALI” koja će se baviti prirodnim resursima kao generatorima potražnje i osnovom turističke ponude. 

Primjeri koji će se obraditi:

Uže područje Daruvarskih  toplica i njihova povezanost s Daruvarom
Stubičke toplice, Bizovačke toplice…
dobri primjeri wellness sadržaja uz toplice
prateća ponuda i sadržaji

        

Pitanja koja će otvoriti radionica:
1. Definiranje javnog prostora: korisnik, sadržaj, vrijeme

tko su korisnici toplica i pratećih sadržaja
koji su to prateći sadržaji koji upotpunjuju ponudu toplica
kroz koje vrijeme se prostor koristi

2. Kako toplički turizam doprinosi razvoju grada
3. Kako ojačati turističku ponudu implementacijom novih sadržaja
4.  Kako pomiriti potrebe za suvremenim adaptacijama s potrebom  da se sačuva arhitektonsko naslijeđe
 
Ciljevi radionice:

podići svijest o važnosti prirodnih resursa u planiranju razvoja turizma
prepoznati specifičnosti i autentične vrijednosti mjesta
povezati ključne dionike u upravljanju prostorom i planiranju investicija

Radionica u Daruvaru je uvrštena u Sustav stalnog stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata, te se boduje s 10 bodova.
Za sve zainteresirane sudionike biti će organiziran prijevoz  autobusom.

Ulaz je slobodan, ali zbog ograničenog broja mjesta potrebno je prijaviti se putem prijavnice na mail adresu ana.marendic@d-a-z.hr do 24.03.2015.

Više informacija i detaljni program potražite ovdje