8. DANI PASIVNE KUĆE,  trodnevni međunarodni skupa s izložbom i stručnim obilascima, održat će se od 13. do 15. studenog na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, Fra Andrije Kačića Miošića 26.

Osmu godinu za redom na konferenciji će se govoriti o najnaprednijoj energetski učinkovitoj arhitekturi i gradnji energetskog standarda pasivne kuće, odnosno energetskog razreda A+ za novogradnju i obnovu do “faktora 10”. 

8. dani pasivne kuće u Hrvatskoj će protumačiti novu klasifikaciju pasivnih kuća vezanu na primjenu obnovljivih izvora energije (pasivna kuća klasik, plus i premium), njihovu certifikaciju i odnos prema energetski gotovo nultoj gradnji.  

Na konderenciji će biti prikazani  projekti, ostvarenja i promovirani  novi građevinski materijali  i sustavi, instalacijski sustavi i oprema visoke energetske učinkovitosti. 

Izvorna iskustva planiranja, projektiranja i ostvarenja u Hrvatskoj po drugi put bit će prikazana  i komentirana iz regionalnalnih centara.  Trajne su i teme zakonskog okvira RH i EU, modeli investiranja uključujući poticaje i potpore.  

8. danima pasivne kuće prethodit će dvodnevni seminar (12.-13.11.) prema projektu EU Pasivne regije i obnovljivi izvori energije (PassREg).  

Red. prof. Ljubomir Miščević, dipl. ing arh., ovl. arh. 

Voditelj Konzorcija pasivna kuća Hrvatska