Nagrada Viktor Kovačić - godišnja
Zgrada škole i vrtića u sklopu odgojno – obrazovnog kompleksa „Kajzerica˝ u Zagrebu
laureat
Godina
2014.

Odgojno- obrazovni kompleks na Kajzerici stvara novu suvremenu strukturu koja promovira javni prostor i odskače od svoje sadržajno deficitarne urbane okoline. Volumeni školskih učionica natkrivaju prostor prilaznog trga koji time dobiva elemente urbanog interijera. Sa zapadne strane tog javnog pretprostora smješten je izdvojeni objekt vrtića, dok su na suprotnoj strani trga pozicionirani ulazi u osnovnu i dvije srednje škole. Na istočnom kraju javni niz objekata završava poluukopana sportska dvorana koja se tektonski nadovezuje na oblikovni  princip kompleksa. Vrijednost ovog projekta je njegovo racionalno, praktično i kvalitetno oblikovanje: cijeli sklop odiše nenametljivom materijalnošću te suzdržanim i odmjerenim pragmatizmom koji je itekako potreban u suvremenom promišljanju arhitekture ovih prostora.

Suradnici

arhitektura: Gordana Gregurić Miočić, Iva Marjančević Vuksanić, Mladen Hofmann, Igor Blaha, Antonija Milovac, strojarske instalacije; voda i kanalizacija: Goran Tomek elektroinstalacije: Marijan Marciuš; zaštita od požara i zaštita na radu: Melita Kanceljak Marelić

fotograf: Sandro Lendler

Adresa

Ulica Žarka Dolinara, Zagreb