Vijesti
Revija arhitekture na Makarskoj rivijeri
datum/vrijeme
13.10.2018.

Grupa mladih arhitekata i studenata arhitekture s područja Makarske rivijere organizira izložbu ‘Revija arhitekture na Makarskoj rivijeri’ u prostoru Galerije Gojak u Makarskoj. Otvorenje izložbe je planirano za 20. listopada 2018. godine u 20 sati.

Izložba je organizirana u dvije tematske cjeline. Prva obuhvaća realizirane i nerealizirane projekte na području Rivijere koji su publicirani, nagrađeni i valorizirani od arhitektonske struke u Hrvatskoj i svijetu. Naglasak će biti na modernizmu 2. polovice 20. stoljeća, kada su na tako malom prostoru srednje Dalmacije u svega par desetljeća realizirana arhitektonska djela koja mogu korespondirati tadašnjem svjetskom standardu. Iz tog razdoblja predstavljeni će biti projekti Olge Pavlinović, Investprojekta, Ante Rožića i suradnika, Dječje lječilište Rikarda Marasovića, stambena zgrada Božidara Rašice, te pekara Milana Šosteriča. U godinama koje su uslijedile ističemo kuću Periskop Gorana Rake, dva pobjednička natječajna rada, nikada realizirana, sportsku dvoranu Ante Kuzmanića i projekt uređenja obale Živogošća SODA arhitekata, te malu obiteljsku kuću Ivana Filipovića.

Drugi dio izložbe sadrži projekte studenata s područja Makarske rivijere, izrađene na Arhitektonskim fakultetima u Zagrebu i Splitu, a koji su planirani na lokacijama diljem Rivijere.

Cilj izložbe je da educiramo i osvijestimo sugrađane o arhitektonskoj struci i vrijednosti izgrađenog prostora, te da istaknemo izvanredna arhitektonska rješenja, ali i da damo viziju prostornog i arhitektonskog razvoja Rivijere iz kuta mladih arhitekata.

Na izložbi sudjeluju sa studentskim radovima: Nina Kovačević, Ivan Lukić, Mladen Majstrović, Maša Medoš, Bruno Kostanić, Ana Begović, Marija Medoš, Petra Visković, Petra Radić, Ivan Gašpar, Marija Babić

Organizacijski tim: Marija Medoš, Petra Visković, Petra Radić

Dizajn vizualnog identiteta i postava izložbe: Marina Jukić