Nagrada Bernardo Bernardi
Poslovna zgrada sjedišta Spectator grupe
laureat
Godina
2010.
Autori
Koautor

Tvrtka

STUDIO UP d.o.o.

Projekt preoblikovanja zgrade i uređenja njena interijera autori su preuzeli u trenutku otvaranja gradilišta. Njihov se kreativni izazov time pretvorio u nadilaženje ograničenja naslijeđenog projekta i preispitivanje postavljenih standarda u organizaciji i oblikovanju uredskih prostora. Zacrtane ciljeve autori ovdje vješto i spretno ostvaruju. Fasadni reljef bijelih radnih kapsula na crnoj pozadini pročelja dokida anonimnost generičkih poslovnih zgrada susjedstva. Sustav kapsula nastanjuju zaposlenici u uredima poluotvorenog tipa, što potiče drugačije načine korištenja i odvijanja poslovnog procesa. Unutar crnog tkiva zgrade nižu se začudni elementi: mehanički disk automatizirane garaže, hipertrofirani otirač ulazne rampe, bijela stubišna spirala, umjetnička instalacija kao pretprostor uprave tvrtke te konferencijska dvorana s beskonačno otvorenom kompozicijom konferencijskih stolova, što upućuje na izazov interakcije i igre. U zgradi su ostvareni zanimljivi kontrapunkti običnog i posebnog, crnog i bijelog, pristupačnog i ekskluzivnog. U sinergiji s razrađenim i ciljano usmjerenim umjetničkim intervencijama, ova realizacija predstavlja značajan koncepcijski pomak od uobičajenih pristupa u promišljanju i oblikovanju radnih prostora i poslovnih zgrada.

Suradnici

Adresa