Vijesti
Održan sastanak međunarodne organizacije arhitekata UIA
datum/vrijeme
19.02.2015.

Sastanak Predsjedništva međunarodne organizacije UIA (International Union of Architects) Regije II održan je 24. siječnja u organizaciji Udruženja hrvatskih arhitekata u prostorijama Hrvatske gospodarske komore. 

{“list”:{“27186 “:”fi18345”,”27187 “:”fi18344″},”css”:[“ig-ref”,”ig-ref-ti”,”ig-ref-su”,”ig-ref-im”,”ig-ref-row”,”ig-gallery”]}

UIA (International Union of Architects) međunarodna je organizacija osnovana 1948. godine u švicarskom gradu Lausanni, s ciljem okupljanja arhitekata svih nacija bez obzira na rasu, religiju ili arhitektonsku školu, a preko nacionalnih organizacija i asocijacija. UIA predstavlja više od 1,3 milijuna arhitekata u 124 zemlje svijeta.

Svake se godine sastanak održava u drugoj državi. Ove je godine u Zagrebu na sastanku prisustvovalo 18 predstavnika iz 15 zemalja (Azerbajdžan, Bugarska, Cipar, Hrvatska, Estonija, Mađarska, Latvija, Libanon, Poljska, Rumunjska, Rusija, Srbija, Turska i Ukrajina).

U ime Hrvatske gospodarske komore sudionike je pozdravila Katarina Sikavica iz Sektora za graditeljstvo i komunalno gospodarstvo, a u ime Udruženja hrvatskih arhitekata Sanja Cvjetko Jerković, predsjednica UHA.

Sastanak predsjedništva organizacije UIA bio je zatvorenog tipa, a raspravljalo se o akcijskom planu, odnosno aktivnostima, temama i radnim zadacima od značaju za tu organizaciju u sljedećem razdoblju.