Kristina Škrokov: SPORT + BJELOVAR

ID: 537

SPORT + BJELOVAR

Bjelovar

2012.

Studentski rad

Autorica: Kristina Škrokov

Mentor: Tonči Žarnić

Najveći silos industrijskog kompleksa „Prerada” u Bjelovaru postaje zatvoreno i otvoreno gradsko kupalište. Od postojeće armiranobetonske konstrukcije uklanja se unutrašnjost i krov, a zadržava vanjska opna silosa. U unutrašnjosti formiraju se bazenske dvorane i ozelenjeni atrij poput obrnutog zigurata ili njegova negativa. S vanjske strane silosa laganom čeličnom konstrukcijom nastaje opna koja formira dodatne opslužujuće prostore dvorana. U široj slici grada, silos koji izvore iz perivoja, obavijen je magličastom vrevom ljudi i ptica.

Odrasla u Varaždinskim Toplicama. Diplomirala na AFZG 2013. godine kod prof. Tončija Žarnića. Nakon fakulteta radi s Jankom Jelićem brojne natječaje, javne i privatne projekte svih mjerila, a uz to vode i pripreme za arhitekturu. Aktivna u udruzi Varaždinski biciklisti oko tema urbane infrastrukture.

Projekte nagrađene na 56. zagrebačkom salonu arhitekture i urbanizma objavljujemo na UHA-inoj mrežnoj stranici od ponedjeljka 20. prosinca do petka 24. prosinca.

Fotografije s dodjele nagrada (fotograf: Marko Ercegović) možete pogledati ovdje.

Zagrebački salon tradicionalna je manifestacija suvremenog stvaralaštva na polju vizualnih umjetnosti, dizajna i arhitekture koju je 1965. godine utemeljila Skupština grada Zagreba. Organizator ovogodišnjega Zagrebačkog salona je Udruženje hrvatskih arhitekata, uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, Turističke zajednice grada Zagreba i Zaklade Kultura nova.
 
56. zagrebački salon arhitekture i urbanizma održava se pod nazivom ‘Ping – Repozitorij budućnosti’ u prosincu 2021. godine. Selektori Salona su Lea Pelivan i Toma Plejić, organizacijski odbor čine Martina Bienenfeld, Luka Koralet, Roman Šilje i Nevena Tudor Perković, a za koncept, postav i organizaciju, uz selektore, zaslužni su Tonči Čerina, Maja Furlan Zimmermann, Damir Gamulin, Mia Roth Čerina, Antun Sevšek i Frano Petar Zovko.
 
Salon se sastoji od središnje multimedijalne izložbe prijavljenih radova i konferencijskog programa, koji se pod nazivom ‘Ping – Repozitorij budućnosti’ održavaju od 11. do 19. prosinca u paviljonu na Rooseveltovu trgu, ispred Muzeja Mimara, i izložbe ‘pazar pijaca plac sajam tržnica trg’ Mirande Veljačić i Dinka Peračića (dobitnika Grand Prixa 53. zagrebačkog salona), koja se s pratećim programom održava od 11. do 24. prosinca u prostoru Udruženja hrvatskih arhitekata na Trgu bana Josipa Jelačića 3/1.

56. zagrebački salon arhitekture i urbanizma pratite na Facebooku i Instagramu.

UHA
Trg bana J. Jelačića 3/1
Zagreb 10 000-HR
tel +385 (1) 48 16 151
fax +385 (1) 48 16 197
Copyright © UHA