Vijesti
Izložba Piccole Utopie u Karlovcu
datum/vrijeme
30.03.2015.

Otvorenje izložbe Piccole Utopie održat će se 2.4.2015. s početkom u 19.00 sati u prostorijama DAGGK/Gradske knjižnice za mlade, Banjavčićeva 8 u Karlovcu.

{“list”:{“27213 “:”fi18370″},”css”:[“ig-ref”,”ig-ref-ti”,”ig-ref-su”,”ig-ref-im”,”ig-ref-row”,”ig-gallery”]}

Prof. Giueseppe Ciorra, kustos za arhitekturu muzeja MAXXI u Rimu, odabrao je za izložbu ‘Piccole utopie/Male utopije’ organiziranu povodom obilježavanja talijanskog predsjedavanja Predsjedništvom EU, niz projekata koji predstavljaju novu talijansku arhitekturu čiji su autori ne samo poznati arhitekti već i arhitekti na početku svog profesionalnog rada.

Projekti su odabrani prema zanimljivosti i važnosti tema koje obrađuju: od prenamjene postojećih zgrada do primjene inovativnih tehnika i materijala, od doprinosa kvaliteti konteksta urbanog krajobraza do odnosa s povijesnim nasljeđem. Promišljanjem ovih tema arhitekti dolaze do rješenja bogatih idejama i mogućnostima prilagodbe brzim promjenama nametnutim vremenom u kojem živimo.

Među odabranim arhitektonskim uredima i arhitektima su: stARTT, bam!, Matilde Cassani, Elastic Spa, Maria Giuseppina Grasso Cannizzo, Labics, Modus architects, Obr, Umberto Riva, i Cino Zucchi Architetti.

Izložba se otvara u Društvu arhitekata građevinara i geodeta Karlovac, Banjavčićeva 8, Karlovac, u četvrtak, 02. travnja u 19:00.

Izložba se može pogledati radnim danom pon-pet 9:00 do 21:00, u radno vrijeme Knjižnice za mlade.

Postavljanje izložbe u Karlovcu omogučili su Udruženje hrvatskih arhitekata, Talijanski institut za kulturu u Zagrebu i Društvo arhitekata građevinara i geodeta Karlovac.