Nagrada Viktor Kovačić - godišnja
Hotel Well, Terme Tuhelj
laureat
Godina
2012.
Autori
Koautor

Tvrtka

Sukladno osjetljivom gospodarskom trenutku ovogodišnje nagrađeno najuspješnije arhitektonsko ostvarenje zadire u domenu rekonstrukcije i nadogradnje. Opsežan program smještajnih jedinica visoke kategorije nadopunjenih zajedničkim sadržajima kongresnih dvorana, lobby-ja i garaže autori su izuzetno uspješno smjestili na zahtjevnu, strmu i relativno skučenu parcelu, snažno označenu zaštićenom okolnom izgradnjom (kurija Mihanović) ili prirodom (povijesni park).

Kvalitetnim projektantskim rješenjem oblikovana su tri paviljona, tri karakteristično oblikovana volumena, koja izranjanju iz zelenog krova javnog dijela hotela i svojom kompozicijom formiraju unutarnji amfiteatralni atrij koji daje novu dimenziju organizaciji događanja na otvorenom.

Kako samom urbanističkim postavom, tako i tlocrtnom dispozicijom hotelskih sadržaja, svim su korisnicima (gostima hotela, sudionicima kongresnih događanja, ali i posjetitelju koji je samo navratio) omogućene vizure na izniman krajobraz u kojem se hotel nalazi.

Iako je temeljni pristup ovom zahtjevnom zadatku određen prilagodbom lokaciji i okolnoj izgradnji, autori svojom arhitekturom jasno odjeljuju novo od starog, privatno od javnog, a suvremenim oblikovanjem, upotrebom materijala i tretiranjem završnih obloga donose značajan pomak na dugotrajno zapostavljenoj arhitektonskoj sceni Hrvatskog zagorja.

Suradnici

Dubravka Perica, Ivana Krneta, Ivana Drviš, Silvija Pranjić, Sara Pavlov, Tatjana Petric (signalizacija / design)

Adresa