Nagrada Viktor Kovačić - godišnja
Gradska sportska dvorana
laureat
Godina
2010.
Autori
Koautor

Tvrtka

Na rubnom dijelu mediteranskoga grada s posebnom pažnjom očuvanja vizura i poštovanjem prema minucioznom mjerilu, stvorena je arhitektura jasnog koncepta i, za današnje vrijeme, iznimne suzdržanosti u svojoj fizičkoj pojavnosti. Autor građevinu velikog mjerila raslojava u tri razine u skladu s kontekstom, upuštajući glavni sadržaj u teren i uvodeći kontinuiranu obodnu transparentnu ovojnicu koja omogućuje osvjetljenje i vizualnu komunikaciju kao i snažno prožimanje unutarnjeg i vanjskog prostora. Primarni sadržaj nadopunjuje igralištem na krovu, poput lebdeće platforme za sportska i moguća druga događanja, koja se stapa s krajolikom i otvara vizuru prema silueti stare jezgre i mora. Dosljedno proveden koncept nenametljive prisutnosti, sofisticirane konstrukcije i izuzetno pročišćenog i decentnog oblikovanja doprinos je ne samo u projektiranju sportskih građevina, već i u promišljanju arhitekture s naglašenim senzibilitetom prema okolišu.

Suradnici

Adresa