Vijesti
Arhitektonski simpozij Vikend s Orisom u Dubrovniku
datum/vrijeme
29.03.2016.

Oris kuća arhitekture i izdavačka kuća Oris organiziraju manifestaciju Vikend s Orisom koja će se održati 8. – 10. travnja 2016. godine u Hotelu Kompas u Dubrovniku.
 

Vikend s Orisom zamišljen je kao trodnevni susret i druženje arhitekata, dizajnera, umjetnika i poslovnih ljudi uz predavanja istaknutih arhitekata te popratni kulturni program.

Sudionici će imati priliku poslušati izlaganja Willema Jana Neutelingsa, dobitnika roterdamske nagrade Maaskant i gosta-predavača na Sveučilištu Harvard; Rudya Ricciottia, francuskog arhitekta i inženjera, dobitnika nagrade Grand Prix National d’Architecture 2006. godine; Seada Gološa, jednog od predvodnika suvremene arhitekture BiH; Krunoslava Ivanišina, arhitekta iz Dubrovnika  s međunarodnim iskustvom u arhitektonskoj publicistici i podučavanju; Nede Balog Dolečki i Zorana Baloga, projektanata arhitektonskog rješenja Hotela Kompas; Deana Franića i Saše Šekoranje koji potpisuju interijer Hotela Kompas te Gorana Milića, direktora vijesti i programa na Al Jazeeri Balkans.

Povodom Vikenda s Orisom, u Palači Sponza, 8. travnja, bit će otvorena izložba Dobrović in Dubrovnik – A Venture in Modern Architecture autora Krunoslava Ivanišina, Liljane Blagojević i Wolfganga Thalera koja pažljivo istražuje Dobrovićev rad i kako je on utjecao na arhitekturu Dubrovnika i okolnih mu područja. Za sudionike simpozija također će biti organiziran razgled Vile Adonis arhitekta Nikole Dobrovića.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Dubrovnik.

Više informacija potražite na OVDJE