Vijesti
7. DANI PASIVNE KUĆE u Hrvatskoj
datum/vrijeme
06.10.2014.

pozivamo Vas na sudjelovanje u programu trodnevnog međunarodnog stručnog skupa s izložbom koji će se održati od 7. – 9. studenog ove godine pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr. sc. Ive Josipovića. Kao i prethodnih godina očekujemo više stotina sudionika, predavača i izlagača iz desetak država u suorganizaciji s državnim institucijama, gradovima, stručnim organizacijama i udrugama.

Suživotom u EU jača uloga lokalne i regionalne uprave u planiranju i ostvarivanju ciljeva energetske učinkovitosti i smanjenja emisija. Nakon prve godine iskustva u članstvu EU posebno pozivamo županije i gradove na prezentiranje iskustava i postignuća koja će razmjenom informacija postići višu vrijednost. 7. dani pasivne kuće se po prvi puta organiziraju regionalno!

Održat će se brojna predavanja zajedničkog programa (skype) i predvanja u pojedinim regionalnim centrima, radionice i prezentacije tvrtki te stručni obilasci gradilišta i dovršenih vrlo niskoenergetskih i pasivnih kuća, a ove godine organiziramo i stručne obilaske u Sloveniji.

Osim primjera novogradnje, tema energetski učinkovite obnove (modernizacije) do energetskog standarda pasivne kuće ili tzv. „faktor 10“, zauzima već petu godinu za redom posebno mjesto i u ovogodišnjem programu, stvarajući stručnu platformu za kvalitetne i napredne modele obnove.  

Prikazi projektnih i ostvarenih postignuća u HR i EU prate predavanja i informacije o najnovijoj regulativi vezanoj za energetsku učinkovitost, implementaciju EU Direktive o energetskim svojstvima zgrada (Energy Performance of Buildings Directive – EPBD), o HR projektima iz okvira EU programa Intelligent Energy Europe (IEE) IDES-EDU, 7. okvirnom programu (PERFECTION, OPEN HOUSE), o projektima INTENSE, ECO-SANDWICH, CROSKILLS II., BISTEC, PASSREG i ENVISION 2020, o energetskom certificiranju, zelenoj gradnji i najnovijim trendovima.

Posebno će se obraditi teme testiranja zrakopropusnosti uz termovizijsko snimanje i tako protumačiti metoda testiranja i certificiranja pasivnih kuća. Prikazat će se najnoviji projekti i ostvarenja vrlo niskoenergetskih, pasivnih kuća i zgrada u Hrvatskoj i drugim državama EU.

Uz izložbeno i prezentacijsko predstavljanje najnovijih proizvoda; materijala, građevinskih sustava i instalacijske opreme, promovirat će se zadnja verzija računalnog programa PHPP 8 za pasivnu kuću na hrvatskom jeziku!

Dani pasivne kuće prezentiraju i promoviraju novo stručno izdavaštvo; knjige i časopise te web portale koji prate teme napredne gradnje, energetske učinkovitosti i održivosti.

Dani pasivne kuće su otvoreni za sve zainteresirane građane, arhitekte, sve inženjerske graditeljske i komplementarne struke, za profesionalce i studente, investitore, menadžere, banke, edukacijske institucije, proizvođače, izvoditelje i zastupnike tvrtki.

  

Očekujemo Vas na 7. danima pasivne kuće koji će kao i prethodni Dani rezultirati stručnim dijalogom, stjecanjem najnovijih informacija i znanja o vrlo niskoenergetskoj ili gotovo nultoj gradnji – nearly zero energy building (nZEB) i uspostavljanjem uspješnih poslovnih kontakata.

Red. prof. Ljubomir Miščević, dipl.ing.arh., voditelj Konzorcija pasivna kuća Hrvatska

Kontakt: www.arhitekt.hr   www.kpk.hr   www.sunarh.hr  (prijavnica i dr.)  tel./fax: (01)4639394, 098 230940

e-mail: info@kpk.hr   pass-net@arhitekt.hr   sunarh@sunarh.hr   miscevic@arhitekt.hr